Dalco verwerkt nu ook reststromen in pluimveevlees

Dalco verwerkt nu ook reststromen in pluimveevlees

24 mei 2018

Bericht

Dalco verwerkt sinds kort haantjes tot kant-en-klaar gegaard eindproduct. Het is een van de nieuwste reststromen die het bedrijf in Oss verwaard.

De lijn bij Dalco, die nu enige tijd operationeel is, bestaat uit ovens die de binnengekomen haantjes garen tot kant-en-klaar eindproduct. De keten van pluimveevlees heeft goede kansen in zich voor directe verdere verwaarding. De helft van de eieren die pluimveehouderijen laten uitbroeden om kippen te houden zijn haantjes. Dit is een omvangrijke en tot nu toe niet volledig benutte reststroom die prima kan worden verwerkt tot producten zoals bijvoorbeeld nuggets, burgers en andere gemakkelijke componenten.

Andere reststromen

De haantjes vormen één van de nieuwste reststromen die het bedrijf als gereed concept op de markt brengt. Zo verwerkt Dalco al geruime tijd ook andere vleesstromen waaronder geiten- en kalfsvlees tot eindproducten zoals kalfsspareribs. Dergelijke productstromen die in de keten als bruikbaar voedsel naar voren komen gaan als ingrediënt, winkelklaar vleesproduct of maaltijdcomponent naar de voedingsindustrie en naar supermarktorganisaties. Ook plantaardige restproducten hebben inmiddels als vegetarisch winkelconcept hun weg naar de schappen gevonden.

Met de hele keten

Om deze stroom van grondstof tot winkelklaar product efficiënt en rendabel te kunnen verwerken is nauw samenwerken en overleg in de keten de eerste vereiste. Dalco voert de receptuur- en productontwikkeling daarom uit met de hele keten, van grondstofaanlevering tot en met eindspecificaties voor winkelklaar product.

Nadruk op duurzaam en innovatief

Het Brabantse familiebedrijf legt in haar beleid steeds meer nadruk op innovatief en duurzaam ondernemen waarbij grondstoffen bewust worden verwerkt. Het verwaarden van reststromen in vlees is een van de groeiende activiteiten die past in de innovatieve strategie. Duurzaamheid blijkt tevens uit de productportfolio van Dalco. Daarin blijft het aandeel vegetarische maaltijdcomponenten stijgen naar nu bijna zeventig procent.

Van slagerij naar foodspecialist

Het bedrijf is in 1975 begonnen als slagerij in het centrum van Oss. Inmiddels is Dalco Food uitgegroeid tot specialist in het produceren van vlees en vleesvervangers. De foodonderneming produceert op drie locaties met rond 180 medewerkers wekelijks meer dan 200.000 kilo vlees- en vegetarische producten en heef een omzet van jaarlijks ongeveer veertig miljoen euro behaalt. Elke dag zet het Brabantse bedrijf zich in voor het ontwikkelen en produceren maaltijdcomponenten, zowel met vlees als vegetarisch.

Naast de productielocatie in Oss wordt in de fabriek in Oosterhout een assortiment vegetarische maaltijdcomponenten verwerkt volgens standaarden als notenvrij, pindavrij, glutenvrij en veganistisch. Ook producten die voldoen aan kwaliteitsstandaarden en klantspecificaties van afnemers in retail en foodservice komen hier van de lijn. De verpakkingslocatie op het Foodpark in Landgraaf maakt de producten winkelklaar voor retail.

Heeft u vragen over producten of diensten uit dit artikel? Stel hier uw vraag!
Er wordt alleen gereageerd op serieuze vragen.

Gerelateerde artikelen

Beter rendement voor elke schakel in de kippenvlee

Beter rendement voor elke schakel in de kippenvleesketen

14 jun 2018 Bericht
Beter rendement voor elke schakel in de kippenvleesketen
Nieuwe lijn voor drogen vergruisde eierschalen

Nieuwe lijn voor drogen vergruisde eierschalen

7 jun 2018 Bericht
Nieuwe lijn voor drogen vergruisde eierschalen
Gedragsveranderingen en hogere ademhalingsfrequent

Gedragsveranderingen en hogere ademhalingsfrequentie belangrijke signalen van hittestress

31 mei 2018 Bericht
Gedragsveranderingen en hogere ademhalingsfrequentie belangrijke signalen van hittestress
Prijs pluimveevlees steeg in 2017 het snelst

Prijs pluimveevlees steeg in 2017 het snelst

31 mei 2018 Bericht
Prijs pluimveevlees steeg in 2017 het snelst
Prijzen pluimveevlees stabiel

Prijzen pluimveevlees stabiel

31 mei 2018 Bericht
Prijzen pluimveevlees stabiel
Efficiënte verlichting voor mensen werkt bij kippe

Efficiënte verlichting voor mensen werkt bij kippen juist averechts

31 mei 2018 Bericht
Efficiënte verlichting voor mensen werkt bij kippen juist averechts
Mengvoederafzet in 2017 groeit

Mengvoederafzet in 2017 groeit

25 mei 2018 Bericht
Mengvoederafzet in 2017 groeit
Project Aanpak Vogelmijt bij pluimvee: Tijd voor é

Project Aanpak Vogelmijt bij pluimvee: Tijd voor écht duurzame oplossingen

17 mei 2018 Bericht
Project Aanpak Vogelmijt bij pluimvee: Tijd voor écht duurzame oplossingen
PoultryBot verlicht werk in de stal

PoultryBot verlicht werk in de stal

9 mei 2018 Bericht
PoultryBot verlicht werk in de stal
Kippie bouwt aan verdere uitrol

Kippie bouwt aan verdere uitrol

9 mei 2018 Bericht
Kippie bouwt aan verdere uitrol
Aanmelden nieuwsbrief

Blijf de zomer de baas!

TPI

TPI-Polytechniek

De dieren voorzien van zuurstof is één ding maar koelen is deze komende maanden ook belangrijk en ‘s nachts moet er ook gereageerd worden wanneer de temperatuur buiten weer afneemt.

Lees meer!

Bezoek onze vakpartners

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Verder zonder cookies