COV: vleessector volop bezig consument te blijven

COV: vleessector volop bezig consument te blijven bedienen

17 mrt 2020

Bericht

Nederlandse vlees- en vleeswarenbedrijven zijn volop in de weer om ondanks de corona-maatregelen consumenten in binnen- en buitenland te blijven bedienen. De afgelopen dagen zijn hiervoor de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen.

Vlees- en vleeswaren leveren eerste prioriteit

Onze leden werken al volgens strenge HACCP normen. Dit houdt onder andere in dat alle werknemers zeer regelmatig hun handen moeten wassen en messen en machines standaard na gebruik gereinigd worden. Sinds de corona-uitbraak volgen wij tevens de richtlijnen van het RIVM op en zijn de hygiëneprotocollen voor eigen werknemers, uitzendkrachten en bezoekers nog verder aangescherpt. Het primaire doel hiervan is om te voorkomen dat onze eigen werknemers ziek worden. Wij zijn een vitale sector voor de voedselvoorziening en continuïteit van de levering van vlees- en vleeswaren aan onze klanten (supermarkten, voedingsmiddelenbedrijven, instellingen en slagers in binnen en buitenland) is onze eerste prioriteit.

Welzijn medewerkers

Onze werknemers spelen daar een belangrijke rol in en hun welzijn staat voor ons dan ook voorop. Daarnaast willen we door deze voorzorgsmaatregelen verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk voorkomen en de verwerking van aanvoer vanuit de Nederlandse veehouderij veilig te stellen. Het is immers ook van groot belang dat deze aanvoer ongestoord kan doorgaan en we niet geconfronteerd worden met een onregelmatig patroon in de vraag, waardoor mogelijk dierenwelzijnsproblemen bij de veehouder kunnen ontstaan.

Levering loopt op schema

Op dit moment kan de levering van vlees en vleeswaren normaal doorgang vinden en worden klanten beleverd volgens schema. Een eventueel tekort van onze producten in de winkels kan eigenlijk alleen het gevolg zijn van extreme uitschieters in de korte termijn vraag naar specifieke producten. Echter, ook die proberen we samen met onze klanten door aangepaste bedrijfsprocessen goed op te lossen. We volgen de ontwikkelingen van dag tot dag en staan in voortdurend overleg met onze (internationale) ketenpartners, afnemers en de Nederlandse overheid.

Bron: COV

Deel dit artikel

“Een druk op de knop en hij begint te lopen.”

Compacte palletiseerrobot geeft gewenst arbeidsver

De Meggbot

Het volautomatisch stapelen van eieren op pallets is voor pluimveehouders René en Liza Beek een uitkomst gebleken. COBOT Automation plaatste op het bedrijf de Meggbot TP100. De betaalbare robot past precies in de beperkte ruimte en is eenvoudig in de bediening.

Lees ervaring >

Gerelateerde artikelen

Saldo vleeskuikens hoger dankzij gedaalde voerkost

Saldo vleeskuikens hoger dankzij gedaalde voerkosten

4 mrt 2020 Bericht
Saldo vleeskuikens hoger dankzij gedaalde voerkosten
Weinig prijsbeweging in keten pluimveevlees

Weinig prijsbeweging in keten pluimveevlees

19 feb 2020 Bericht
Weinig prijsbeweging in keten pluimveevlees
Zuivel, eieren en varkenvlees hoog geprijsd

Zuivel, eieren en varkenvlees hoog geprijsd

17 feb 2020 Bericht
Zuivel, eieren en varkenvlees hoog geprijsd


Vakpartner nieuws

“Geen pakjes sjouwen, toch houd je reuring in de s

“Geen pakjes sjouwen, toch houd je reuring in de stal”

19 mei 2020 Bericht
“Geen pakjes sjouwen, toch houd je reuring in de stal”
Impact PEC op de Nederlandse Pluimveehouderij

Impact PEC op de Nederlandse Pluimveehouderij

13 mei 2020 Bericht WUR/Aeres
Impact PEC op de Nederlandse Pluimveehouderij
Onderzoek naar het circulair houden van kippen

Onderzoek naar het circulair houden van kippen

13 mei 2020 Bericht WUR/Aeres
Onderzoek naar het circulair houden van kippen

Bezoek onze vakpartners

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Verder zonder cookies