Landelijke Kok in de klas event groot succes

Landelijke Kok in de klas event groot succes

10 apr 2019

Bericht

Het Voedseleducatie Platform heeft een nieuw landelijk event 'Kok in de Klas' ontwikkeld om kinderen van de basisschool kennis bij te brengen over gezond en duurzaam voedsel. Op maandag 8 april vond het event voor het eerst plaats.

Meer dan tweeduizend leerlingen deden mee. Negentig chef-koks uit heel Nederland gaven op totaal negentig scholen een les. De kinderen uit groep 6, 7 en 8 gingen samen met de koks basissmaken verkennen, nieuwe smaken en producten ontdekken en zelf een gerechtje maken.

Top-chef Jermain de Rozario in de klas

Speciaal voor dit event is door drie Nederlandse top-chefs, Jermain de Rozario, Tamara de Borst en Albert Kooy, een gerecht ontwikkeld waar de deelnemende chefs uit konden kiezen. Jermain de Rozario ging zelf ook de klas in om een les te geven. Hij opende het event op basissschool Brandevoort De Hoeves in Helmond.

Jermain de Rozario: "Wij werden als chef-koks gevraagd om iets enorm leuks te doen. Wij mochten leerlingen inspireren door te doen wat wij zelf heel leuk vinden en dat is koken! Vandaag stond ik dus niet in het restaurant maar gaf ik Kok in de Klas les. Ik hoop vooral dat de leerlingen plezier hebben gehad en dat ze een ander beeld krijgen over groente eten en dat ik ze heb aangewakkerd om bewuster met eten bezig te zijn. De basis ligt namelijk hier om er mee te starten. Het was een super leuke dag en ging heel goed, ze mogen allemaal bij me komen werken!"

Ervaringsgericht leren is effectief

Het lesmateriaal van het Kok in de Klas event is onderdeel van het lesprogramma Smaaklessen. Smaaklessen is een effectief lesprogramma over eten en smaak voor kinderen op de basisschool. Met Smaaklessen wordt de nieuwsgierigheid en interesse van kinderen naar gezond en duurzaam eten opgewekt. Het beleven van voedsel staat in de lessen centraal. Weten waar het eten vandaan komt, helpt om bewuste, gezonde keuzes te maken. Uit verschillende onderzoeken is gebleken, dat voedingseducatie effectiever is wanneer gebruik wordt gemaakt van ervaringsgerichte lesmethoden en activiteiten.

Organisatie Kok in de Klas event

Het Kok in de Klas event is één van de projecten, die door het Voedseleducatie Platform wordt uitgevoerd. Het Voedseleducatie Platform is een Publiek-Private Samenwerking, waarin overheid, bedrijfsleven, wetenschap, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken aan objectieve educatie over voeding bij kinderen. Het Steunpunt Smaaklessen van Wageningen University & Research is verantwoordelijk voor de aansturing van het Voedseleducatie Platform. 

Bron: WUR

Heeft u vragen over producten of diensten uit dit artikel? Stel hier uw vraag!
Er wordt alleen gereageerd op serieuze vragen.

Klimaat op maat!

TPI

Besparen op stookkosten in de winter en in de zomer hittestress tegengaan, het klimaat neemt het jaar rond uitdaging met zich mee voor de pluimveehouder.

Meer informatie >>

Gerelateerde artikelen

Vacature: Onderwijscoach en onderzoeksassistent pl

Vacature: Onderwijscoach en onderzoeksassistent pluimvee Aeres Farms

25 mrt 2019 Bericht
Vacature: Onderwijscoach en onderzoeksassistent pluimvee Aeres Farms
Wil je verder studeren in het groene onderwijs?

Wil je verder studeren in het groene onderwijs?

4 mrt 2019 Bericht
Wil je verder studeren in het groene onderwijs?
Aeres pluimveestudenten aan de slag als consultant

Aeres pluimveestudenten aan de slag als consultant

23 jan 2019 Bericht
Aeres pluimveestudenten aan de slag als consultant


Vakpartner nieuws

Klimaat op maat!

Klimaat op maat!

5 apr 2019 Bericht TPI-Polytechniek
Klimaat op maat!
Vacature: Onderwijscoach en onderzoeksassistent pl

Vacature: Onderwijscoach en onderzoeksassistent pluimvee Aeres Farms

25 mrt 2019 Bericht
Vacature: Onderwijscoach en onderzoeksassistent pluimvee Aeres Farms
Pluimveehouder Peter Buts: “Kuikens presteren elke

Pluimveehouder Peter Buts: “Kuikens presteren elke ronde goed”

19 mrt 2019 Bericht De Nijborg Agri
Pluimveehouder Peter Buts: “Kuikens presteren elke ronde goed”

Bezoek onze vakpartners

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Verder zonder cookies