Brabantse Voedsel1000 Brabanders in gesprek over d

Brabantse Voedsel1000 Brabanders in gesprek over de toekomst van voedsel

21 jan 2019

Bericht

Op dinsdag 19 februari 2019 organiseert de provincie Noord-Brabant de allereerste Voedsel1000: een bijeenkomst voor Brabanders die samen het Voedselbesluit gaan opstellen. Met elkaar gaan ze in gesprek over de toekomst van het voedselsysteem. Iedereen mag zich aanmelden. Door middel van loting zullen de deelnemers bepaald worden.

De Voedsel1000 is een vrije plek voor Brabanders om in gesprek te gaan over het voedselsysteem in Noord-Brabant. Inwoners, professionals en overheid komen samen om onderwerpen die zij belangrijk vinden met elkaar te bespreken. Samen proberen ze tot ideeën en oplossingen te komen, die bij kunnen dragen aan een duurzaam en toekomstbestendig voedselsysteem.

Waarom de Voedsel1000?

De voedselsector is een belangrijke economie en creëert veel werkgelegenheid. De huidige manier van voedsel produceren brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met een veranderend klimaat? Hoe krijgen we een schonere lucht? En hoe behouden we een vruchtbare bodem? Maar bovenal: hoe zorgen we voor lekker én gezond voedsel dat goed is voor jou, voor de dieren en voor het milieu? Een simpel antwoord is er niet voor deze belangrijke vragen. Daarom organiseert de provincie Noord-Brabant de Voedsel1000.

Gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Agrarische ontwikkeling): “We kiezen elke dag weer wat we eten en waar we het kopen. Onze keuzes bepalen het systeem waarmee we voedsel produceren, verwerken, distribueren en consumeren. Als we veranderingen willen in dat systeem, moeten we dat ook samen oppakken. Ik kijk met veel interesse uit naar de Voedsel1000 en zal als een van de vele deelnemers enthousiast meedenken en –doen.”

Meer informatie?

Voor meer informatie zie www.voedsel1000.nl. Geïnteresseerden kunnen zich hier ook aanmelden.

Bron: Voedsel1000

Gerelateerde artikelen

fipronil

Actieplan Voedselveiligheid: maatregelen Fipronil

24 dec 2018 Bericht
Actieplan Voedselveiligheid: maatregelen Fipronil
Steeds vaker voedsel met duurzaamheidskenmerk op o

Steeds vaker voedsel met duurzaamheidskenmerk op ons bord

12 nov 2018 Bericht
Steeds vaker voedsel met duurzaamheidskenmerk op ons bord
Lost technologie voedselverspilling op?

Lost technologie voedselverspilling op?

10 jul 2018 Bericht
Lost technologie voedselverspilling op?


Vakpartner nieuws

Beijer: “Kip went aan situatie vermeerdering dankz

Beijer: “Kip went aan situatie vermeerdering dankzij dubbel drinkwatersysteem”

23 jul 2020 Pluimveekrant - juli 2020 De Nijborg Agri
Beijer: “Kip went aan situatie vermeerdering dankzij dubbel drinkwatersysteem”
“Geen pakjes sjouwen, toch houd je reuring in de s

“Geen pakjes sjouwen, toch houd je reuring in de stal”

19 mei 2020 Bericht
“Geen pakjes sjouwen, toch houd je reuring in de stal”
Impact PEC op de Nederlandse Pluimveehouderij

Impact PEC op de Nederlandse Pluimveehouderij

13 mei 2020 Bericht WUR/Aeres
Impact PEC op de Nederlandse Pluimveehouderij

Bezoek onze vakpartners

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Verder zonder cookies