Nieuwe samenwerking tussen Aeres Hogeschool en Chi

Nieuwe samenwerking tussen Aeres Hogeschool en Chinese Zhongkai University

13 apr 2018

Bericht

Op het gebied van onderwijs en onderzoek gaat Aeres Hogeschool samenwerken met de Chinese Zhongkai University. Dat hebben beide partijen vastgelegd in een intentieverklaring, die op 12 april in Guangzhou werd getekend. Dit gebeurde tijdens de handelsmissie die vanuit de Nederlandse overheid werd georganiseerd.

Aeres Hogeschool en Zhongkai University zijn beiden kennisinstellingen met een sterke specialisatie in het groene onderwijs. Voor de nieuwe samenwerking hebben beide organisaties dan ook een breed scala aan mogelijke onderwerpen in beeld. Deze gaat men nu verder verkennen en mogelijk uitwerken. Deze onderwerpen gaan onder andere over:

  • Uitwisselingen van studenten
  • Uitwisselingen van medewerkers
  • Invullingen gaan geven aan gezamenlijke onderwijsprogramma's. Dit onder andere op het gebied van food safety en internationaal praktijkgericht onderwijs
  • Samenwerking in onderzoek en projecten

Namens het Bestuur van Aeres, was Joep Houterman als deelnemer aangesloten bij de Nederlandse handelmissie naar China. Houterman was erbij aanwezig om de gemaakte afspraken met de Zhongkai University namens Aeres te ondertekenen. Een eerste initiatief die nu volgt betreft het opleiden van auditors op het gebied van voedselveiligheid. Beide partners zijn al in overleg gegaan over de mogelijke vormgeving van deze opleiding en het team dat dit zal gaan verzorgen. In mei komt een delegatie van de Zhongkai University naar Nederland om over dit onderwerp en de verdere invulling van de samenwerking te spreken.

Trots op de samenwerking

Aeres Hogeschool is al tien jaar actief in China en is daarmee trots op het nieuwe partnerschap met Zhongkai University. Deze nieuwe samenwerking is een mooie kans voor studenten en docenten in zowel China als Nederland om onder de verschillende culturele omstandigheden internationale ervaringen op te kunnen doen. Maar ook op het gebied van onderwijsversterking en kennisuitwisseling tussen de beide landen is de overeenkomst een belangrijke stap voorwaarts.

Bron: Aeres Hogeschool

Deel dit artikel

Heeft u vragen over producten of diensten uit dit artikel? Stel hier uw vraag!

Gerelateerde artikelen

Handelsmissie China: 200 miljoen euro aan Landbouw

Handelsmissie China: 200 miljoen euro aan Landbouwcontracten binnengehaald

12 apr 2018 Bericht
Handelsmissie China: 200 miljoen euro aan Landbouwcontracten binnengehaald
Nederland haalt voor kwart miljard aan orders binn

Nederland haalt voor kwart miljard aan orders binnen in China

11 apr 2018 Bericht
Nederland haalt voor kwart miljard aan orders binnen in China
Open avond Aeres Hogeschool opleiding Pluimveehoud

Open avond Aeres Hogeschool opleiding Pluimveehouderij

10 apr 2018 Bericht WUR/Aeres
Open avond Aeres Hogeschool opleiding Pluimveehouderij
Aanmelden nieuwsbrief

VIV Europe 2018

Impex VIV Europe 2018

Welke nippel bij ongekapte snavels, hoe verminder je antibioticagebruik en hoe kun je de drinklijnen automatisch spoelen zonder omkijken?! Dit en nog veel meer tijdens VIV Europe in de Jaarbeurs in Utrecht van 20-22 juni. Bezoek ons in hal 11, stand B060 en wij helpen je graag!

Meer informatie

Bezoek onze vakpartners