ForFarmers introduceert Agroscoop Insight

ForFarmers introduceert Agroscoop Insight: realtime stalinformatie voor proactieve bedrijfsbegeleiding op maat

11 jan 2018

Bericht

ForFarmers heeft Porphyrio's Smart Farm Assistant gekozen om de ontsluiting van data voor vleeskuiken- en leghennenklanten nog beter te laten plaatsvinden. "In de samenwerking met onze klanten is toegang tot en analyse van 'realtime' stalinformatie van grote waarde, want daardoor kunnen we klant-specifieke oplossingen bieden voor nog gezonder pluimvee, verbeterde efficiëntie op het boerenerf en een nog beter rendement", aldus Joost Sparla, Marketing & Technisch Directeur Pluimvee bij ForFarmers. 

De aanpak met Smart Farm Assistant past in Agroscoop, het ForFarmers platform voor het verzamelen en analyseren van gegevens over dierprestaties. Op dit moment worden de gegevens over vleeskuikens en leghennen al in Agroscoop verzameld. Hiermee kunnen achteraf de prestaties van een koppel geanalyseerd worden.

Smart Farm Assistant is het in de cloud werkende bedrijfsinformatiesysteem dat Porphyrio heeft ontwikkeld voor de volledige pluimveeketen. Het voordeel van dit systeem is dat het realtime (op basis van de huidige stand) toegang geeft tot de stal-/bedrijfsgegevens. De Smart Farm Assistant software zet de informatie uit de stal om in heldere grafieken, waardoor informatie inzichtelijk wordt gepresenteerd. De actuele gegevens zijn altijd en overal toegankelijk voor zowel de pluimveehouder als de specialist van ForFarmers. Klanten van ForFarmers ontvangen hierdoor proactief advies dat heel specifiek is afgestemd op de situatie in de stal. De combinatie van het advies van de ForFarmers-specialisten en het gebruik van de realtime gegevens heet "Agroscoop Insight".

Agroscoop Insight zal, behalve voor de optimale ondersteuning van de klant, ook worden gebruikt om een goede terugkoppeling te krijgen van de prestaties van verschillende voerprogramma's. Dit stelt ForFarmers in staat om de voerprogramma's nog verder te optimaliseren. Sparla: "Agroscoop Insight is de volgende stap in het combineren van data-intelligentie en persoonlijk advies om bedrijfsresultaten te optimaliseren."

Bron: ForFarmers

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

ForFarmers versterkt positie als Europees marktlei

ForFarmers versterkt positie als Europees marktleider door joint venture met Tasomix (60%) in Polen

20 feb 2018 Bericht
ForFarmers versterkt positie als Europees marktleider door joint venture met Tasomix (60%) in Polen
Autobezit jongeren in stad helft van dat op platte

Autobezit jongeren in stad helft van dat op platteland

15 jan 2018 Bericht
Autobezit jongeren in stad helft van dat op platteland
Wisselend resultaat met proef eiwitgewassen in 201

ForFarmers blijft zoeken naar alternatieve eiwitgewassen

9 jan 2018 Bericht
ForFarmers blijft zoeken naar alternatieve eiwitgewassen
Aanmelden nieuwsbrief

Weer of geen weer

TPI

Altijd uw ventilatie onder controle

De ventilatie componenten van TPI-Polytechniek bieden u optimale bescherming tegen barre winterse weersomstandigheden. 

Lees meer >

AgroAlarm®  

Achmea

Geen enkel dier mag dood door falende staltechniek! 

“Als hier ooit een alarm gaat door ventilatieproblemen of misschien een brand… Dan wil ik dat meteen weten.”

Lees hier meer over >>

Biofilm door antibioticagebruik tegen gaan

Impex

Regelmatig spoelen houdt de lijnen schoon

Antibioticagebruik kan een residu achterlaten in de drinklijnen. Regelmatig spoelen is dan belangrijk om de opbouw van biofilm tegen te gaan. Een Biofilm sensor houdt de kwaliteit van het drinkwater in de gaten en helpt overmatig spoelen tegen te gaan.

Meer informatie >

Bezoek onze vakpartners