Dierenwelzijn, diergezondheid en imago hoog in het

Dierenwelzijn, diergezondheid en imago hoog in het vaandel bij pluimveehouders

7 feb 2018

Bericht

Het aandeel innovatieve land- en tuinbouwbedrijven blijft de laatste jaren redelijk stabiel op een niveau tussen de 1 en 2%. In 2015 kon 1,2% van de bedrijven als innovatief worden bestempeld; de glastuinbouw kende het hoogste aandeel. 11% van de Nederlandse land- en tuinbouwbedrijven behoorde in 2015 tot de innovatoren en vroege volgers. Dit voldoet aan de streefwaarde van 10% gesteld door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Imago voor pluimveehouders zeer belangrijk!

In de veehouderij is dierenwelzijn, diergezondheid het belangrijkste motief bij vernieuwing. Evenals in de plantaardige sectoren spelen arbeidsbesparing en verbetering arbeidsomstandigheden en kostprijs eveneens een belangrijke rol. Energiebesparing wordt ook vaak genoemd, gevolgd door het verbeteren van het imago van de sector, het verbeteren van de marktpositie en rekening houden met de wensen van afnemers op het gebied van duurzaamheid.

Streefwaarde innovatoren en vroege volgers gehaald

In 2015 is de streefwaarde van minimaal 10% innovatoren en vroege volgers gehaald, namelijk 11%. De streefwaarde is door het ministerie van LNV in de Rijksbegroting vastgelegd. Het percentage bedrijven dat vernieuwingen doorvoert die echt nieuw zijn voor de sector ligt rond de 1%. De groep vroege volgers beslaat bijna 10% van de bedrijven.

Het aandeel innovatoren in de land- en tuinbouw blijft al enkele jaren onder de 2%. In 2015 bedroeg het aandeel vroege en late volgers ongeveer 15%, dat betekent dat het aandeel ten opzichte van vorig jaar niet gegroeid is. Het aandeel blijft wel hoger dan in de periode 2010-2013.

Bron: WUR

Deel dit artikel

Heeft u vragen over producten of diensten uit dit artikel? Stel hier uw vraag!
Er wordt alleen gereageerd op serieuze vragen.

Klimaat op maat!

TPI

Besparen op stookkosten in de winter en in de zomer hittestress tegengaan, het klimaat neemt het jaar rond uitdaging met zich mee voor de pluimveehouder.

Meer informatie >>

Gerelateerde artikelen

Schouten verkent mogelijkheden om duur van transpo

Schouten verkent mogelijkheden om duur van transport van levend slachtvee te verkorten

4 okt 2018 Bericht
Schouten verkent mogelijkheden om duur van transport van levend slachtvee te verkorten
MS Schippers investeert in nieuwe HyCare-onderzoek

MS Schippers investeert in nieuwe HyCare-onderzoeksfaciliteiten

20 sep 2018 Bericht
MS Schippers investeert in nieuwe HyCare-onderzoeksfaciliteiten
Duurzamere productie vraagt om meerprijs

Duurzamere productie vraagt om meerprijs

25 jun 2018 Bericht
Duurzamere productie vraagt om meerprijs
Evaluatie over ingrepen bij pluimvee

Evaluatie over ingrepen bij pluimvee

8 jun 2018 Bericht
Evaluatie over ingrepen bij pluimvee
Nieuw - Stalboekje over kalkoenen

Nieuw - Stalboekje over kalkoenen

13 mrt 2018 Bericht
Nieuw - Stalboekje over kalkoenen
DNA-regio in kippen geïdentificeerd voor ziekteres

DNA-regio in kippen geïdentificeerd voor ziekteresistentie

9 feb 2018 Bericht
DNA-regio in kippen geïdentificeerd voor ziekteresistentie
Innovatieve warmtewisselaar maakt vleeskuikenstall

Innovatieve warmtewisselaar maakt vleeskuikenstallen droog

18 jan 2018 Bericht
Innovatieve warmtewisselaar maakt vleeskuikenstallen droog
Innovatieve mestschraper maakt kuikenstallen snel

Innovatieve mestschraper maakt kuikenstallen snel schoon

4 jan 2018 Bericht
Innovatieve mestschraper maakt kuikenstallen snel schoon


Vakpartner nieuws

Klimaat op maat!

Klimaat op maat!

5 apr 2019 Bericht TPI-Polytechniek
Klimaat op maat!
Vacature: Onderwijscoach en onderzoeksassistent pl

Vacature: Onderwijscoach en onderzoeksassistent pluimvee Aeres Farms

25 mrt 2019 Bericht
Vacature: Onderwijscoach en onderzoeksassistent pluimvee Aeres Farms
Pluimveehouder Peter Buts: “Kuikens presteren elke

Pluimveehouder Peter Buts: “Kuikens presteren elke ronde goed”

19 mrt 2019 Bericht De Nijborg Agri
Pluimveehouder Peter Buts: “Kuikens presteren elke ronde goed”

Bezoek onze vakpartners

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Verder zonder cookies