Nuscience ontwikkelt Q-prove® om wooden breast aan

Nuscience ontwikkelt Q-prove® om wooden breast aan te pakken

19 apr 2017

Bericht

Drongen, België - Nuscience Group, lid van de Koninklijke Agrifirm Group, lanceert Q-prove®, een gloednieuw product om het wooden breast syndroom bij vleeskuikens tegen te gaan. Hoewel het syndroom geen bedreiging vormt voor de gezondheid van de mens, resulteert wooden breast in aanzienlijke financiële verliezen voor pluimveehouders, integraties en slachthuizen.

Met Q-prove® is Nuscience in staat om dit probleem op te lossen en het percentage getroffen dieren aanzienlijk te verminderen. Het is de eerste en unieke oplossing voor wooden breast syndroom in de diervoederindustrie.

Wooden breast syndroom is een ernstig probleem voor de pluimveehouderij. Het kan vleeskuikens aantasten, waardoor het vlees hard en taai wordt en de dieren onverkoopbaar worden. De belangrijkste oorzaak van wooden breast is de hoge groeisnelheid en hoge borstvleesopbrengst. Door de snelle groei van de spieren en de vergrootte spiercellen, is de ruimte tussen de spiervezels kleiner. Dit beperkt de bloedtoevoer naar de spieren, die het gewenste zuurstofgehalte niet meer kunnen bereiken. De resulterende dode spiercellen verharden het vlees waardoor het syndroom ontstaat.

Na het uitvoeren van belangrijke praktijkproeven in Europa en Zuid-Amerika, vond Nuscience als eerste een effectieve oplossing voor dit probleem: Q-prove®. Het product kan het voorkomen van wooden breast verlagen door het verminderen van oxidatieve stress en het leveren van meer zuurstof naar de cellen. Met Q-prove®, zijn de spiercellen in staat om zeer snel te groeien zonder enig verlies van vlees.

De eerste verschijnselen van spierafbraak komen al in een vroege levensfase tot uiting. Daarom is het belangrijk om te starten met een hoge dosis Q-prove® in het startvoer en geleidelijk de dosering te verminderen naarmate de dieren groeien. Proeven hebben aangetoond dat op een hogere leeftijd (ongeveer 42 dagen) de incidentie van ernstige wooden breast kan oplopen tot 20%. Door het toevoegen van Q-prove®, kan dit aantal terug gebracht worden tot ongeveer 2,5%. Dit betekent een enorme financiële verbetering voor zowel de boer als voor het slachthuis.

De eerste prioriteit van Nuscience is het helpen van pluimveehouders die geconfronteerd worden met veel wooden breast problemen. Vooral de markten met hoge groeipercentages en een hoge slachtleeftijd zoals de VS, Brazilië en Europa. Q-prove® zal geproduceerd worden in de nieuwe Nuscience fabriek in Drongen en zal wereldwijd geëxporteerd worden vanaf deze locatie.

Bron: Nuscience Group

Deel dit artikel

“Een druk op de knop en hij begint te lopen.”

Compacte palletiseerrobot geeft gewenst arbeidsver

De Meggbot

Het volautomatisch stapelen van eieren op pallets is voor pluimveehouders René en Liza Beek een uitkomst gebleken. COBOT Automation plaatste op het bedrijf de Meggbot TP100. De betaalbare robot past precies in de beperkte ruimte en is eenvoudig in de bediening.

Lees ervaring >

Gerelateerde artikelen

'Meer stoken en minder ventileren voorkomt ORT bij

'Meer stoken en minder ventileren voorkomt ORT bij vleeskuikens'

17 feb 2017 Bericht
'Meer stoken en minder ventileren voorkomt ORT bij vleeskuikens'
Maatregelen voor betere naleving welzijnsregels vl

Maatregelen voor betere naleving welzijnsregels vleeskuikens

9 feb 2017 Bericht
Maatregelen voor betere naleving welzijnsregels vleeskuikens


Vakpartner nieuws

“Geen pakjes sjouwen, toch houd je reuring in de s

“Geen pakjes sjouwen, toch houd je reuring in de stal”

19 mei 2020 Bericht
“Geen pakjes sjouwen, toch houd je reuring in de stal”
Impact PEC op de Nederlandse Pluimveehouderij

Impact PEC op de Nederlandse Pluimveehouderij

13 mei 2020 Bericht WUR/Aeres
Impact PEC op de Nederlandse Pluimveehouderij
Onderzoek naar het circulair houden van kippen

Onderzoek naar het circulair houden van kippen

13 mei 2020 Bericht WUR/Aeres
Onderzoek naar het circulair houden van kippen

Bezoek onze vakpartners

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Verder zonder cookies